Username:

Password:

Ansök om användarkonto

Login

Events: 18.08.2012

Sommaräventyr i Lettland

Date: 10.08.2012 - 18.08.2012

Location: Lettland

FNUF Norra:

Baltikum är väl också norden?

FNUF Norra planerar en resa till Lettland i augusti, för att uppleva natur och kultur hos ett av våra grannländer. De baltiska grannländerna är relativt okända för oss, så med resan hoppas vi utvidga vår uppfattning om norden. -Följ med du också, du kan hitta en ny favoritgranne!

Vad ska vi göra där?

Friluftsliv och naturupplevelser brukar ofta vara en viktig del av programmet på FNUF Norras resor, så därför har vi valt att göra en resa genom naturreservatet ”Gaujas Nationalpark” som ligger i Vidzeme. Vi kommer att vara ute med tält och båtar i 4 dagar.

Gauja är Lettlands längsta flod och mycket populärt att paddla efter om sommaren. Det är ett naturnära och miljövänligt sätt att se området. Detta vill vi ta tillvara och kommer att hyra båtar, ta med oss tält och fältkök. Vi kommer att campa i de byar som finns längs floden. Byarna utgör därför naturliga etappmål, och bjuder också var och en på sina intressanta sevärdheter. Med oss kommer två unga letter som paddlat här i många år, de visar oss sina favoritställen.

Vi kommer också att besöka Riga, som kommer att vara europeisk kulturhuvudstad tillsammans med Umeå 2014. Just när vi kommer till Riga börjar den årliga ”Riga City Festival”, ett av många bra kulturarrangemang i den blivande kulturhuvudstaden. Vi kommer att träffa unga medlemmar från lokala vänföreningar och njuta av festivalstaden tillsammans med dem.

 Praktiska ting

Deltagaravgift är 500 kronor.

Mat ingår till viss del, men en del får deltagarna stå för själva. Vi räknar med att laga maten själva på fältkök och campingarnas och vandrarhemmens gästkök.

Utrustning som tält, fältkök, och så vidare, tar vi med själva i möjligaste mån. För paddlingsturen kommer vi att hyra gummibåtar och flytvästar.

För dagarna i Riga är endast vandrarhemmet inräknat i budgeten, resten står deltagarna för själva.

Deltagare betalar själva sin resa till/från Riga.

Anmälan till jenny@fnuf.se

Mera information: http://www.fnuf.se/?p=1237

Back to the calendar